3 Aralık 2013 Salı

Scenes

Marty Friedman'ın 1992 yılında yayınlanan Scenes albümünün albüm kapağı hiçbir zaman hafızalardan çıkmamıştır. Kapak, özellikle fotoğrafın kenarına yerleştirilmiş esas teması ile hemen ilerinde bulunan sokak lambası arasında bir çizgiden fotoğraflanarak resime bambaşka bir derinlik katmış ve rock tarihine geçmiştir. 

90'lı yıllarda bu albüm o kadar çok dinlenmişti ki bugün kapağına baktığımda nedense albümle ilgili bir şeyler söylemeye ilk olarak fotoğraftan başlamak istedim.

Friedman müzik kariyeri oldukça dolu olan bir müzisyen. Pek çoğumuz onu Megadeth'le bütünleştirmiş olsak da hayatını kaybeden Jason Becker'le Cacophony'li yılların ardından Megadeth ve solo albümlerle bir dolu kariyer.


Albüm tek başına öncesi ve sonrasına pek de benzemeyen Friedman'ın artık Japonya kariyerinde yol aldığı yıllarda çıkarılmış oldukça sakin ve daha çok içsel bir çalışmadır. Kitaro'nun (Masanori Takahaşi) etkisi albümde çok fazladır. Scenes'ın ardından çıkan Introduction'da da benzer etkiler görünse de bu albüm çok daha özeldir.  Sükuneti ve dinginliğiyle her daim dinlenmeye devam edecektir.

Hiç yorum yok: