20 Mart 2011 Pazar

Little Wing-Jimi Hendrix

Uzun bir zaman Skid Row yorumuyla dinleyip de aklımızda yer eden şarkı Little Wing, aslında 1967 yılında yazılan bir Jimi Hendrix şarkısıdır. Zamanın ötesinde müzik yapmak denildiğinde herhalde akla gelen ilk isimden biri olur Jimi Hendrix ve şarkı pek çok kişiye bu anlamda ilham kaynağı olmuştur.

Little Wing, yalnızca teknik olarak değil, duygu anlamında da döneminde yazılmış en güzel şarkılardan birisidir. Blues tınıları üzerinde yükselen adeta en az bir yirmi yıl sonrasının şarkısı gibi.

Little Wing aynı zamanda o kadar çok müzisyen tarafından yorumlanmıştır ki, şarkı  her seferinde adeta yaratıcısı Hendrix'in ruhundan akan bir parça gibidir. Steve Vai, Steve Ray Vaughan, Santana, Def Leppard, Eric Clapton... Ancak en iyilerinden birisi ve en fazla bilinen yorum Skid Row'a aittir. Gitarda Dave Sabo ve vokalde Sebastian Bach'la 1992 yılında yayınlanan B-Side Ourselves albümünde yer verdikleri Little Wing yıllarca dinlenecek lezzette bir şarkı.

Little Wing, sınırın ötesine kanat çırpmak gibi.. 




3 yorum:

Cesi Ces dedi ki...

Çok güzel...

Duvardakiyazı dedi ki...

evet, muhteşem..

bach_ri dedi ki...

Little Wing parçası; Corrs isimli irlandalı 4 kız kardeş tarafından kurulmuş olan bir grup tarafından da farklı bir yorum ile yorumlanmıştır, bence göz ardı edilmemesi gereken bir farklılık, fakat benim yinede favorim Dave Sabo...
Ayrıca yazıların çok hoş teşekkürler..