20 Ocak 2011 Perşembe

Mr. Nobody


Mr. Nobody, 2009 yapımı Jaco Van Dormael'in yazıp yönettiği bir film. Yönetmeni daha önce duydum desem yalan olur. Filmografisine de bakıldığında epey bir aradan sonra filmi çektiği belli oluyor. 

Aslında Mr. Nobody konusu  itibariyle daha önce sinemada hep ilgiyle karşılanmış, benzerleri olan bir film. Yaşam içinde yapacağımız alternatif seçimlerle, yaşayacağımız alternatif hayatları konu almakta. Filmle ilgili malesef pek çok izleyicinin şöyle bir tepkisi olduğunu görüyoruz "ee bunlardan hangisi gerçek şimdi, ben hiçbirşey anlamadım." Film ne yazik ki bize cevap değil soracağımız soruları gösteriyor, bu sebeple neyin gerçek neyin hayal olduğunu zaten tam olarak bilemiyoruz ve sanırım yönetmen de bunu bilmemizi istememiş olacak ki bu kadar güzel bir dille işlemiş filmi.




Kahramanımız Nemo bazen bir masanın kenarında iki tabak tatlı arasında, bazen geçtiği bir sokakta bankta oturan Anna, Elise ve Jean arasında, bazen de ayrılan anne ve babası arasında tercih yapmak zorunda kalır. Seçtiği her seçim ona farklı hayatlar yaşatır.  Hepsini de yaşayan Nemo'ya 118 yaşına geldiğinde gazeteci sorar peki ama bu hayatlardan hangisi gerçek? Kim bilir belki de hepsi ya da hiçbiri der. Unutmayın her seçim doğru olandır!

Mr. Nobody çok iyi hazırlanmış müzikleri, iç içe geçmiş hikayeleriyle, komedi ve romatizm unsurlarını içine sindirmiş bir film.

Ve tabi Bay Hiç kimsenin son sözleriyle de akılda kalmayı başarıyor. Bugün hayatımın en mutlu günü!



Hiç yorum yok: