20 Mart 2011 Pazar

Grease


-Sandyyy
-Dannyyy
-What are you doing here?
repliğiyle unutamadığımız müzikal film Grease hakkında söylenecek şey sanırım; masalsı, renkli, eğlenceli, asi olurdu.

Deri ceketi, biryantinli saçları, ağzından düşürmediği sigarasıyla okulun karizmatik çocuğu Danny Zuko, yaz aşkı Sandy'le karşılaştığında ilk anda sevinçten deliye dönse de, arkadaşlarının yanında duygularını belli etmek zayıflık olacağında bu zaafı göstermez ve hayal kırıklığı yaşayan Sandy aşkının bir yalan olduğunu düşünerek oradan ayrılır. Film ikisi arasındaki aşk üzerinden dönemin tüm renklerini, heyecanını rock'n'roll'un rüzgarını da arkasına alarak sinemanın klasikleri arasında yerini alır.




1978 yapımı olan Grease'i bu kadar başarılı yapan şeyler yalnızca müzikleri, kıyafetleri değil aynı zamanda baş rollerini oynadıkları  John Travolta ve Olivia Newton'ın da oyunculuklarıdır.

Danny, Sandy, Rizzo, Kenickie ile sinemanın büyülü  dünyasında birkaç saatliğine de olsa gülmek ve eğlenmek için Grease tam bir lunapark havasında. Aradan geçen bu kadar zamana rağmen kızlar kloş etekler ve pembe ceketler giymese de, erkeklerin bilekte biten dar pantalonları ve bellerine sıkıştırdıkları tarakları olmasa da hala aynı duygularla hayatı yaşıyor olmaları filmi her dönem izlenir ve yaşanılır yapmıştır.

1 yorum:

Cesi Ces dedi ki...

Tekrar seyretmek lazım.En son seyredişimde yarıdan başlamıştım ,ayak üstü...